2013 - Boston, MA  Located within an Allston neighborhood inundated with surface parking lots and paved streetscapes, SMS proposed a 44 unit mixed-use development that eliminated car parking in favor of 18,000 s.f. of public and private green space, an area that roughly equals the footprint of the site.  Human experience was the primary focus of the design. This was explored for the individual through the deepening of his/ her connection to nature within the context of an urban environment.  It was also considered for the larger community, who are free to gather in the plaza to watch an outdoor movie or just pass through on an evening walk. Encompassing a pedestrian friendly philosophy in the design, this project included a zero-parking proposal.
       
     
13_0121_37NB_Elevation Rendering Final.jpg
       
     
13_0121_37NB_Street Corner Final.jpg
       
     
6a.jpg
       
     
5a.jpg
       
     
8a.jpg
       
     
13_06_37NB_Paved Vs. Green.jpg
       
     
Open-green space concept drawing.jpg
       
     
 2013 - Boston, MA  Located within an Allston neighborhood inundated with surface parking lots and paved streetscapes, SMS proposed a 44 unit mixed-use development that eliminated car parking in favor of 18,000 s.f. of public and private green space, an area that roughly equals the footprint of the site.  Human experience was the primary focus of the design. This was explored for the individual through the deepening of his/ her connection to nature within the context of an urban environment.  It was also considered for the larger community, who are free to gather in the plaza to watch an outdoor movie or just pass through on an evening walk. Encompassing a pedestrian friendly philosophy in the design, this project included a zero-parking proposal.
       
     

2013 - Boston, MA

Located within an Allston neighborhood inundated with surface parking lots and paved streetscapes, SMS proposed a 44 unit mixed-use development that eliminated car parking in favor of 18,000 s.f. of public and private green space, an area that roughly equals the footprint of the site.

Human experience was the primary focus of the design. This was explored for the individual through the deepening of his/ her connection to nature within the context of an urban environment.

It was also considered for the larger community, who are free to gather in the plaza to watch an outdoor movie or just pass through on an evening walk. Encompassing a pedestrian friendly philosophy in the design, this project included a zero-parking proposal.

13_0121_37NB_Elevation Rendering Final.jpg
       
     
13_0121_37NB_Street Corner Final.jpg
       
     
6a.jpg
       
     
5a.jpg
       
     
8a.jpg
       
     
13_06_37NB_Paved Vs. Green.jpg
       
     
Open-green space concept drawing.jpg