2015 - Del Mar, CA     The site feels a world apart from its surroundings, appearing as a plateau among a series of craftsman style houses and bungalows. Located at the back of the site, the house is concealed from the street. A veiled and layered entry sequence affords visitors space to transition from the immediate neighborhood. Water, silence, and vegetation are utilized to create a magical, introspective path of discovery.   Arriving to the house at the foot of the bluff, visitors enter a column-less portico that holds an impossibly wide view of the horizon. From this space, the plateau appears to continue into the ocean, hiding all traces of the neighborhoods below. Aside from a small wooden yoga pavilion, the land is open, covered only by water and vegetation. The portico links the living spaces of the house together, always bringing the life of the house back to the view.   The frontal openness of the portico is balanced by a series of patios and gardens that break the massing of the house and anchor it to the bluff. These patios and gardens act as filters and points of connection between the interior living spaces, each of which exhibits a unique character. With each room fully opening onto an exterior space, residents feel as though they are truly living outdoors. Architecture and landscape are integrated at every turn to create a house that can gracefully accommodate a wide range of activities, from early morning meditations, to weekend parties with extended family and friends.     Perspectives by Visual Caramel
       
     
2.jpeg
       
     
3.jpeg
       
     
5.jpg
       
     
4.jpeg
       
     
6.jpeg
       
     
Basement.jpg
       
     
Ground Floor.jpg
       
     
Second Floor.jpg
       
     
Section AB.jpg
       
     
Section-Elevation CD.jpg
       
     
 2015 - Del Mar, CA     The site feels a world apart from its surroundings, appearing as a plateau among a series of craftsman style houses and bungalows. Located at the back of the site, the house is concealed from the street. A veiled and layered entry sequence affords visitors space to transition from the immediate neighborhood. Water, silence, and vegetation are utilized to create a magical, introspective path of discovery.   Arriving to the house at the foot of the bluff, visitors enter a column-less portico that holds an impossibly wide view of the horizon. From this space, the plateau appears to continue into the ocean, hiding all traces of the neighborhoods below. Aside from a small wooden yoga pavilion, the land is open, covered only by water and vegetation. The portico links the living spaces of the house together, always bringing the life of the house back to the view.   The frontal openness of the portico is balanced by a series of patios and gardens that break the massing of the house and anchor it to the bluff. These patios and gardens act as filters and points of connection between the interior living spaces, each of which exhibits a unique character. With each room fully opening onto an exterior space, residents feel as though they are truly living outdoors. Architecture and landscape are integrated at every turn to create a house that can gracefully accommodate a wide range of activities, from early morning meditations, to weekend parties with extended family and friends.     Perspectives by Visual Caramel
       
     

2015 - Del Mar, CA

 

The site feels a world apart from its surroundings, appearing as a plateau among a series of craftsman style houses and bungalows. Located at the back of the site, the house is concealed from the street. A veiled and layered entry sequence affords visitors space to transition from the immediate neighborhood. Water, silence, and vegetation are utilized to create a magical,
introspective path of discovery.


Arriving to the house at the foot of the bluff, visitors enter a column-less portico that holds an impossibly wide view of the horizon. From this space, the plateau appears to continue into the ocean, hiding all traces of the neighborhoods below. Aside from a small wooden yoga pavilion, the land is open, covered only by water and vegetation. The portico links the living spaces of the house together, always bringing the life of the house back to the view.


The frontal openness of the portico is balanced by a series of patios and gardens that break the massing of the house and anchor it to the bluff. These patios and gardens act as filters and points of connection between the interior living spaces, each of which exhibits a unique character. With each room fully opening onto an exterior space, residents feel as though they are truly living outdoors. Architecture and landscape are integrated at every turn to create a house that can gracefully accommodate a wide range of activities, from early morning meditations, to weekend parties with extended family and friends.

 

Perspectives by Visual Caramel

2.jpeg
       
     
3.jpeg
       
     
5.jpg
       
     
4.jpeg
       
     
6.jpeg
       
     
Basement.jpg
       
     
Ground Floor.jpg
       
     
Second Floor.jpg
       
     
Section AB.jpg
       
     
Section-Elevation CD.jpg